Wanneer is de volgende Comic Con? 2023 agenda voor Nederland

Comic Con 2023 Agenda voor Nederland

In 2023 staat de agenda vol met Comic Con- en andere vergelijkbare evenementen. We hebben hieronder een zo compleet mogelijk overzicht gemaakt van alle Comic Cons in 2023!

Naar welke conventions ga jij?

Abunai: Summer Magic Academia

11 tot 13 augustus Koningshof Veldhoven

Geniet van het beste van de Japanse popcultuur met onze evenementen, wedstrijden, cosplay, games, merchandise, kunst, muziek, AMV’s, de interactieve LARP-ervaring en nog veel meer. Het is een soort magie… Abunai! 2023: Summer Magic Academia is de betoverende 19e editie van Nederlands brutaalste con.

Comic Con Amsterdam

12 & 13 augustus 2023 RAI Amsterdam

Comic Con Amsterdam komt terug naar de Rai. Er zullen weer sterren van TV, Film en comics aanwezig zijn die je kan ontmoeten. Doe photoshoots met de sterren , maak je handtekeningen verzameling compleet of woon de panels bij en stel ze de vragen die je altijd al had willen stellen. Lees meer over de Amsterdamse Comic Con.

Spellenspektakel

4 & 5 november – Jaarbeurs Utrecht

Eerder in 2023:

Middag van het Fantastische Boek 2023

25 februari – Bibliotheek Neude Utrecht

Bibliotheek Utrecht, Lezersplatform Hebban.nl en Stichting Fantastisch Genre organiseren een middag rond het fantastische genre; sciencefiction, fantasy en horror. De grote hal van Bibliotheek Neude wordt gevuld met boekenkramen, (bord)spel-demonstraties en cosplay. Ook kun je je eigen boeken laten verkopen of het spel Dungeons & Dragons meemaken. Daarnaast is er een schrijfworkshop en zijn er interviews met oud-winnaars van de Harland Awards verhalenwedstrijd. De kers op de taart is de uitreiking van de Harland Awards verhalenprijs in het theater!

Retro Game Convention Zwolle

25 februari – IJsselhallen, Zwolle

Op de beurs in Zwolle vind je meer dan 270 tafels vol met games van vroeger en nu, spelcomputers en aanverwante merchandise en artikelen zoals action figures, Funko Pop’s en meer! Gameshops, particuliere verkopers en verzamelaars uit Nederland, Duitsland en België komen met hun aanbod naar Zwolle!

HSFCon

25 en 26 maart – Hotel Sneek

HSFCon is er voor alle liefhebbers van Science Fiction, Fantasy en Horror. Het wordt een weekend vol panels en lezingen over alles wat de genres ons te bieden hebben, met een flinke vleug wetenschap. Kijk je ogen uit en koop je beurs leeg bij onze standhouders, doe mee aan workshops en breng tijd door met andere fans.

Collect-a-Con

23 april 2023 Hart van Holland – Nijkerk

Collect-a-Con is een fan -en collectors beurs waarbij de liefde en passie voor alles rondom Trading cards van sports tot Anime, Pokémon toys, Funko, Disney, Fan art, Star Wars en comics centraal staat. Eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken waarbij het popculture raakt. En een special guest!

Comic Con Holland

29-30 april 2023 Brabanthallen – Den Bosch

Comic Con Holland is een nieuw evenement voor alle fans van Comics, Manga, Cosplay, Gaming, Films, Series, Sci-Fi, Fantasy en meer. Stap in een magische wereld en ontmoet wereldberoemde sterren, ga gezellig shoppen op de enorme Geek Market en doe mee aan boeiende workshops, Q&A’s en lezingen. Maar dat is niet alles: je kunt ook gewoon lekker gamen, meedoen aan wedstrijden en genieten van optredens. Lees hier meer over Comic Con Den Bosch.

Heroes Made in Asia

6 & 7 mei 2023 – Evenementenhal Gorinchem

Heroes Made in Asia is dé ontmoetingsplaats waar fans hun passie voor de Aziatische popcultuur met elkaar kunnen delen, zoals manga, anime, de Aziatische keuken, cosplay en gaming. Bezoek de andere kant van de wereld voor één dag of weekend en waan je in de wereld van de Aziatische popcultuur.

Echo Base Charity Con

27 mei – Pathé Noord, Amsterdam

Op zaterdag 27 mei 2023 wordt Pathé Amsterdam Noord omgetoverd tot een waar walhalla voor Star Wars-liefhebbers van alle leeftijden. De netto-opbrengst wordt gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland.

AnimeCon

9 tot 11 juni – De Broodfabriek in Rijswijk

AnimeCon is de langstlopend conventie van Nederland. Drie dagen lang komen fans van onder andere Japanse animatie bijeen. Geniet van een gezellige sfeer waarin je kan genieten van films, videogames kunt spelen en meer te weten kan komen over de Japanse taal en cultuur. Ons festival heeft een focus op plezier hebben en nieuwe dingen leren.

Heroes Dutch Comic Con

24 & 25 juni 2023 Jaarbeurs Utrecht

Altijd al wereldberoemde acteurs en Comic Artists willen ontmoeten of ben je fan van series, films, esports of cosplay? Heroes Dutch Comic Con heeft het allemaal, én meer! Bereid je voor op een geweldig weekend vol vermaak, bijzondere ontmoetingen, deel jouw passies met andere of maak nieuwe vrienden! Het laatste nieuws over de Comic Con Utrecht.

Blijft op de hoogte van Comic Con-nieuws!

Krijg wekelijks de laatste updates in je mailbox, meld je aan de nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte:

Plaats een reactie