Eurocon 2024: Erasmuscon Rotterdam WTC

Voor het eerst sinds het ontstaan vindt de Eurocon in Nederland plaats. In augustus 2024 kun je hiervoor naar WTC Convention Centre in Rotterdam. Het programma wordt langzaam gevuld, op dit moment zijn speciale gasten met speciale gasten Andrzej Sapkowski, Jasper Fforde Iris Compiet, Page Hage en Bo Balder aangekondigd.

In Nederland worden vele vergelijkebare evenementen georganiseerd, maar Rotterdam spant wel de kroon met meerdere organisatoren en vele naamswisselingen. Een klein overzicht van de afgelopen jaren.

Op 27 mei 1997 werd in Rotterdam al de eerste comic conventie van Nederland onder de naam Comic Con Rotterdam gehouden. In 2016 werd er opnieuw een beurs gehouden in de Ahoy: de RetroCon.

We hebben allemaal wel goede herinneringen aan onze jeugd, een onbezorgde tijd waarin we ons konden vermaken als de beste. Comic Con Rotterdam presenteert RetroCon op 27 november 2016. RetroCon is een thematische comic con waarbij nostalgie en jeugdsentiment centraal staat. Op deze dag kun je alle zorgen thuis laten en helemaal jezelf zijn! Het complete programma zal begin oktober worden bekend gemaakt op social media en de website. Wees erbij, want je krijgt niet elke dag de kans om door de tijd te reizen!

Aankonding van de RetroCon 2016

Deze organisatie wilde in 2017 nog twee evenementen houden; de CosplayCon Rotterdam en de Comic Con Rotterdam, beiden gingen niet door.

Comic Con Rotterdam Ahoy

In 2017 werd wel de Comic Con Europe: Rotterdam in Ahoy gehouden. Dit wordt georganiseerd door dezelfde organisatie als de con in Amsterdam – een andere organisatie dan de RetroCon van een jaar eerder. Op het evenement kunnen bezoekers hun favoriete acteurs ontmoeten bij meet & greets en zich vast laten leggen met hun favoriete acteurs of karakters uit diverse films en series.

Het evenement belooft het comic- en superheldenfandom te vieren met uitgebreid programma: actie en entertainment met de sterren op het podium, panels, fotoshoots en signeersessies. De cosplaywedstrijd, comics, manga’s, animes, artiesten en tekenaars, fotopunten, workshops, games, fangroepen, merchandise en nog veel meer. Een weekend vol entertainment voor de hele familie.

De Ahoy Rotterdam verandert in een heus popcultuurparadijs, waar iedereen die gek is op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime alles kan vinden wat zijn hartje begeert.

In 2018 keerde het event terug onder de naam Comic Con Ahoy Rotterdam.

De editie van 2019, onder de simpele titel Comic Con Rotterdam, werd geannulleerd met de belofte dat het evenement wel in 2020 zou plaats vinden. Dat gebeurde ook, maar wederom met een iets aangepaste naam: Comic Con Ahoy.

Door corona heeft de Comic Con Ahoy in 2021 niet plaatsgevonden en ook in werd er geen gepland in 2022. Of het evenement in 2023 of daarna terugkeert is niet bekend.

Maar in 2024 vindt wel de EuroCon plaats in Rotterdam!

We geven je een update als we meer weten via onze nieuwsbrief:

Meld je aan op de nieuwsbrief:

Laatste Comic Con Rotterdam-nieuws

Eerste gasten Rotterdam Comic Con Ahoy 2020 bekend

De eerste drie gasten voor Rotterdam Comic Con Ahoy zijn aangekondigd: Alanna Masterson, Chesley Reist en Robin Lord Taylor.

Actrice Catherine Schell beide dagen op Comic Con Europe Rotterdam

Katherina Freiin Schell von Bauschlott luidt haar officiële Hongaarse naam, maar in Hollywood staat de actrice bekend als Catherine Schell. Ze zal 4 & 5 maart in Ahoy zijn voor de Comic Con Europe: Rotterdam.

Harry Melling te gast op de Comic Con Europe Rotterdam

Dudley Dursley uit Harry Potter, oftewel acteur Harry Melling, zal 4 en 5 maart 2017 aanwezig zijn op de Comic Con Europe Rotterdam.
alistair petrie comic con europe rotterdam

Rogue One-acteur Alistair Petrie naar Comic Con Europe Rotterdam

Terwijl Rogue One: A Star Wars Story volle zalen trekt, kondigt Comic Con Europe Rotterdam aan dat General Draven (Alistair Petrie) op 4 maart aanwezig is.
Slavitza Jovan Comic Con Europe Rotterdam

Comic Con Europe Rotterdam ontvangt Slavitza Jovan en Paul Freeman

De Comic Con Europe: Rotterdam vindt 4 & 5 maart plaats in de Ahoy. De lijst met speciale gasten wordt langer nu ook Slavitza Jovan en Paul Freeman aan het rijtje zijn toegevoegd.

Daniel Portman ook naar Comic Con Europe: Rotterdam

Acteur Daniel Portman zal op 4 en 5 maart naar de Comic Con Europe in Rotterdam Ahoy komen, hij is bekend als Podrick Payne in de HBO-serie Game of Thrones.
william melling - comic con europe rotterdam

Update: William Melling niet naar Comic Con Europe: Rotterdam

Acteur William Melling zal op 4 & 5 maart naar de Ahoy komen voor de Comic Con Europe: Rotterdam. Sinds Harry Potter and the Goblet of Fire speelde hij Nigel Wespurt.