RetroCon Rotterdam 2016

foto: © Frank Mulder

Wanneer is de volgende Comic Con? 2024 agenda voor Nederland

6 jan. 2024

In 2024 staat de agenda vol met Comic Con- en andere vergelijkbare evenementen. We hebben hieronder een zo compleet mogelijk overzicht gemaakt van alle Comic Cons in 2024!

Naar welke conventions ga jij?

Middag van het Fantastische Boek 2024

24 februari – Bibliotheek Neude Utrecht

Bibliotheek Utrecht, Lezersplatform Hebban.nl en Stichting Fantastisch Genre organiseren een middag rond het fantastische genre; sciencefiction, fantasy en horror. De grote hal van Bibliotheek Neude wordt gevuld met boekenkramen, (bord)spel-demonstraties en cosplay. Ook kun je je eigen boeken laten verkopen of het spel Dungeons & Dragons meemaken. Daarnaast is er een schrijfworkshop en zijn er interviews met oud-winnaars van de Harland Awards verhalenwedstrijd. De kers op de taart is de uitreiking van de Harland Awards verhalenprijs in het theater!

Retro Game Convention Zwolle

24 februari – IJsselhallen, Zwolle

Op de beurs in Zwolle vind je meer dan 270 tafels vol met games van vroeger en nu, spelcomputers en aanverwante merchandise en artikelen zoals action figures, Funko Pop’s en meer! Gameshops, particuliere verkopers en verzamelaars uit Nederland, Duitsland en België komen met hun aanbod naar Zwolle!

Comic Con Holland

20-21 april 2024 Brabanthallen – Den Bosch

Comic Con Holland is een nieuw evenement voor alle fans van Comics, Manga, Cosplay, Gaming, Films, Series, Sci-Fi, Fantasy en meer. Stap in een magische wereld en ontmoet wereldberoemde sterren, ga gezellig shoppen op de enorme Geek Market en doe mee aan boeiende workshops, Q&A’s en lezingen. Maar dat is niet alles: je kunt ook gewoon lekker gamen, meedoen aan wedstrijden en genieten van optredens. Lees hier meer over Comic Con Den Bosch.

Heroes Made in Asia

24 & 25 mei 2024 – Evenementenhal Gorinchem

Heroes Made in Asia is dé ontmoetingsplaats waar fans hun passie voor de Aziatische popcultuur met elkaar kunnen delen, zoals manga, anime, de Aziatische keuken, cosplay en gaming. Bezoek de andere kant van de wereld voor één dag of weekend en waan je in de wereld van de Aziatische popcultuur.

AnimeCon

7 tot 9 juni – De Broodfabriek in Rijswijk

AnimeCon is de langstlopend conventie van Nederland. Drie dagen lang komen fans van onder andere Japanse animatie bijeen. Geniet van een gezellige sfeer waarin je kan genieten van films, videogames kunt spelen en meer te weten kan komen over de Japanse taal en cultuur. Ons festival heeft een focus op plezier hebben en nieuwe dingen leren.

Heroes Dutch Comic Con

21, 22 & 23 juni 2024 Jaarbeurs Utrecht

Altijd al wereldberoemde acteurs en Comic Artists willen ontmoeten of ben je fan van series, films, esports of cosplay? Heroes Dutch Comic Con heeft het allemaal, én meer! Bereid je voor op een geweldig weekend vol vermaak, bijzondere ontmoetingen, deel jouw passies met andere of maak nieuwe vrienden! Het laatste nieuws over de Comic Con Utrecht.

Abunai: Kitsune Matsuri

9 tot 11 augustus 2024 Koningshof Veldhoven

Geniet van het beste van de Japanse popcultuur met onze evenementen, wedstrijden, cosplay, games, merchandise, kunst, muziek, AMV’s, de interactieve LARP-ervaring en nog veel meer. Het is een soort magie… Abunai! 2024: Kitsune Matsuri is de betoverende 20e editie van Nederlands brutaalste con.

Erasmuscon/Eurocon Rotterdam

16 tot 19 augustus – WTC Rotterdam

Voor het eerst sinds het ontstaan vindt de Eurocon in Nederland plaats. In augustus kun je hiervoor naar WTC Convention Centre in Rotterdam. Het programma wordt langzaam gevuld, op dit moment zijn speciale gasten et speciale gasten Andrzej Sapkowski, Jasper Fforde Iris Compiet, Page Hage en Bo Balder aangekondigd.

Comic Con Amsterdam

12-13 october 2024 – Expo Greater Amsterdam Vijfhuizen.

Lees meer over de Amsterdamse Comic Cons.

Spellenspektakel

9 & 10 november – Jaarbeurs Utrecht

Collect-a-Con

datum nog niet bekend

Collect-a-Con is een fan -en collectors beurs waarbij de liefde en passie voor alles rondom Trading cards van sports tot Anime, Pokémon toys, Funko, Disney, Fan art, Star Wars en comics centraal staat. Eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken waarbij het popculture raakt.

Films en seriesFilms en series