Eurocon 2024: Erasmuscon Rotterdam WTC

Voor het eerst sinds het ontstaan vindt de Eurocon in Nederland plaats. In augustus 2024 kun je hiervoor naar WTC Convention Centre in Rotterdam. Het programma wordt langzaam gevuld, op dit moment zijn speciale gasten met speciale gasten Andrzej Sapkowski, Jasper Fforde Iris Compiet, Page Hage en Bo Balder aangekondigd.

In Nederland worden vele vergelijkebare evenementen georganiseerd, maar Rotterdam spant wel de kroon met meerdere organisatoren en vele naamswisselingen. Een klein overzicht van de afgelopen jaren.

Op 27 mei 1997 werd in Rotterdam al de eerste comic conventie van Nederland onder de naam Comic Con Rotterdam gehouden. In 2016 werd er opnieuw een beurs gehouden in de Ahoy: de RetroCon.

We hebben allemaal wel goede herinneringen aan onze jeugd, een onbezorgde tijd waarin we ons konden vermaken als de beste. Comic Con Rotterdam presenteert RetroCon op 27 november 2016. RetroCon is een thematische comic con waarbij nostalgie en jeugdsentiment centraal staat. Op deze dag kun je alle zorgen thuis laten en helemaal jezelf zijn! Het complete programma zal begin oktober worden bekend gemaakt op social media en de website. Wees erbij, want je krijgt niet elke dag de kans om door de tijd te reizen!Aankonding van de RetroCon 2016

Deze organisatie wilde in 2017 nog twee evenementen houden; de CosplayCon Rotterdam en de Comic Con Rotterdam, beiden gingen niet door.

Comic Con Rotterdam Ahoy

In 2017 werd wel de Comic Con Europe: Rotterdam in Ahoy gehouden. Dit wordt georganiseerd door dezelfde organisatie als de con in Amsterdam – een andere organisatie dan de RetroCon van een jaar eerder. Op het evenement kunnen bezoekers hun favoriete acteurs ontmoeten bij meet & greets en zich vast laten leggen met hun favoriete acteurs of karakters uit diverse films en series.

Het evenement belooft het comic- en superheldenfandom te vieren met uitgebreid programma: actie en entertainment met de sterren op het podium, panels, fotoshoots en signeersessies. De cosplaywedstrijd, comics, manga’s, animes, artiesten en tekenaars, fotopunten, workshops, games, fangroepen, merchandise en nog veel meer. Een weekend vol entertainment voor de hele familie.

De Ahoy Rotterdam verandert in een heus popcultuurparadijs, waar iedereen die gek is op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime alles kan vinden wat zijn hartje begeert.

In 2018 keerde het event terug onder de naam Comic Con Ahoy Rotterdam.

De editie van 2019, onder de simpele titel Comic Con Rotterdam, werd geannuleerd met de belofte dat het evenement wel in 2020 zou plaats vinden. Dat gebeurde ook, maar wederom met een iets aangepaste naam: Comic Con Ahoy.

Door corona heeft de Comic Con Ahoy in 2021 niet plaatsgevonden en ook in werd er geen gepland in 2022. Of het evenement ooit terugkeert is niet bekend, maar lijkt niet waarschijnlijk.

Maar in 2024 vindt wel de EuroCon plaats in Rotterdam!

Bol AlgemeenBol Algemeen