Tot 1 september geen Comic Cons & vergelijkbare evenementen

Het zat er aan te komen, maar het is toch even slikken. Gisteravond heeft het kabinet aangekondigd dat het verbod op evenementen is verlengt tot 1 september 2020. Dat betekent de Dutch Comic Con, Comic Con Amsterdam en andere popcultuurevenementen niet plaats zullen vinden op de eerder geplande data. Zowel grote, als kleine events.

Voor veel evenementen zal het nu puzzelen worden. Het evenement verplaatsen? Een jaar overslaan? Een online editie?

Verplaatsen naar later dit jaar zal niet makkelijk zijn. Want wanneer is het veilig om weer evenementen te houden waar meer dan 20.000 mensen per dag komen? Misschien zit hier de ruimte voor de kleinere evenementen, maar niks is zeker toch het een vaccin is gevonden. En iedereen wil dan in het najaar hun evenement inhalen, dat worden mogelijk overvolle weekenden.

Het First Look Festival kondigde al eerder aan dat het, onder andere door corona, dit jaar niet door zal gaan. Het Spellenspektakel is het eerste grote evenement dat wel haar datum (7 & 8 november) kan behouden. Na de persconferentie kondigde de Dutch Comic Con aan wel te gaan zoeken naar een mogelijkheid om dit jaar de jubileumeditie toch door te kunnen laten gaan.

Gelukkig ontstaan er ook initiatieven om de pijn een beetje te verzachten. Zo las is dat er op 13 en 14 juni een Stay Home Comic Con wordt georganiseerd door een aantal liefhebbers. Het evenement zal via Discord en Twitch plaatsvinden, meer info op stayhomecomiccon.nl. Het is natuurlijk niet 100% hetzelfde, maar toch een fijne troost.

Het annuleren van evenementen gebeurt niet alleen in Nederland. Ook de San Diego Comic-Con waar ik dit jaar heen zou gaan, heeft het evenement voor dit jaar moeten annuleren. Of de New York Comic Con, de andere grote con in Amerika, op 8-11 oktober doorgaat is natuurlijk spannend, zeker nu New York het zwaarst getroffen gebied door het coronavirus is.

In de komende periode ga ik gebruiken om flink te sleutelen aan comiccon.nl en hebben dan hopelijk vanaf september weer een periode van goed nieuws.

– Frank

Blijf op de hoogte:

Plaats een reactie