Cosplay-walhalla op Heroes Made in Asia 2022

16 mrt. 2022

Fans van Aziatische popcultuur kunnen binnenkort hun hart weer ophalen tijdens Heroes Made in Asia! In het weekend van 30 april en 1 mei a.s. verandert de Evenementenhal Gorinchem weer in een Asian-themed walhalla vol activiteiten.

Cosplay Contest

Cosplayers kunnen zich weer inschrijven voor de Heroes Made in Asia’s Cosplay Contest. Cosplay, een samensmelting van ‘costume’ en ‘play’, is razend populair. Sommige Cosplayers zijn soms wel een jaar bezig met het maken van hun outfit en het neerzetten van het karakter. Het ultieme moment om het resultaat van al het harde werk aan het enthousiaste publiek te laten zien, is de Cosplay Contest. De jury bestaat uit professionele, nationale en internationale Cosplayers. Zij beslissen wie er met de prijzenpot van in totaal €1.750,- naar huis gaat.

Aankondiging eerste internationale jurylid

Vandaag maakt de organisatie haar eerste internationale jurylid van de Cosplay Contest bekend. Het is Amerikaanse Cosplayer Amanda Kristi Costigan, beter bekend als AKrCos. Zij doet al sinds 2014 aan Cosplay en is daarvoor in de huid gekropen van diverse anime-, manga- en gamekarakters. Zij vliegt speciaal voor de jurering over vanuit Florida en zal beide dagen op het event aanwezig zijn.

Cosplay Catwalk

De Cosplay Catwalk is het voorprogramma van de grote Cosplay Contest. Bij dit podiumprogramma laten Cosplayers hun outfits zien aan het publiek op een manier vergelijkbaar met een modeshow. Iedereen die hun kostuum of karakter wil tonen op het podium, maar nog niet mee wil doen aan de officiële wedstrijd, kan zich hiervoor aanmelden.

Nog veel meer cosplay-activiteiten

Naast de Contest en de Catwalk zijn er diverse andere activiteiten gericht op Cosplay. Zo is er een internationale Cosplay fotograaf die toffe workshops geeft, onder andere 60 photo shoot tips in 60 minuten en er is een heuse Cosplay datingshow. Vergeet ook alle leuke stands vol merchandise en must haves voor de perfecte Cosplay-outfit niet.

Toegangskaarten voor Heroes Made in Asia zijn verkrijgbaar via de website: made-in-asia.nl

Films en seriesFilms en series