Hello world! Dit is Comiccon.nl!

25 nov. 2016

Simpel gezegd wordt Comiccon.nl het totale overzicht van alle comic cons in Nederland. Gaaf toch?
Maar hoezo, wat, waarom en wie? Goede vragen, ik zal ze hieronder proberen te beantwoorden.

Comic Book Conventions

Comic cons worden als sinds de jaren ’60 in Amerika georganiseerd. De eerste officiële vond op 24 juli 1964 plaats in New York onder de namen “Tri-State Con”of “New York Comicon”. De San Diego Comic-Con International werd in 1970 opgericht en deze multigenre entertainment and comic convention wordt gezien als de blauwdruk voor de huidige comic cons.

In Nederland heb je al jaren evenementen als De Stripdagen, het Stripfestival in Breda en de Stripdagen in Haarlem. In 2015 werd voor de eerste keer de Dutch Comic Con georganiseerd naar het voorbeeld van San Diego. Dit jaar is er een explosie van evenementen; Naast een tweede editie van de Dutch Comic Con, vond er ook de Comic Con Amsterdam plaats, is er komend weekend een RetroCon in Rotterdam en in december is er de Dutch Xmas Con in Utrecht. Ook de van origine op game gerichte Firstlook werkte dit jaar samen met de New York Comic Con. En 2017 wordt deze reeks aangevuld met twee (concurrerende) comic cons in Rotterdam.
En vergeet ook niet alle kleine, vaak door fans zelfs organiseerde evenementen zoals bijvoorbeeld de Imagicon in Ede.

Wat is er straks te vinden op Comiccon.nl?

ComicCon.nl heb ik in het leven geroepen om een volledig overzicht te bieden van de verschillende comic con-evenementen in Nederland. Juist nu er vier verschillende organisaties in Nederland zijn, wil ik als onafhankelijke partij de fans op de hoogte houden.
Denk aan een agenda met de komende evenementen en aankondigingen van (internationale) gasten plus andere programmaonderdelen. Natuurlijk probeer ik van de verschillende evenementen een verslag en zo veel mogelijk foto’s te maken.

Wie zit er achter Comiccon.nl?

Dat ben ik dus, Frank Mulder. Of zoals mensen mij kennen, Frank van de Nachtvlinders. Deze maand wordt de horrorwebsite DeNachtvlinders.nl 7 jaar. Het is de populairste Nederlandse website in het genre.

DeNachtvlinders.nl besteedt natuurlijk al veel aandacht aan deze cons, maar zoekt altijd naar het stukje horror op deze evenementen. Hierdoor meld ik daar niet alles, en soms plaats ik daar dingen die eigenlijk niet horror genoeg zijn, maar waarvan ik wel vind dat ze aandacht verdienen.

Dus op het moment dat ik zag dat de domeinnaam Comiccon.nl beschikbaar werd viel alles op zijn plaats en op die manier denk ik zowel liefhebbers als organiserende partijen blij te kunnen maken.

Be Social

Natuurlijk is ook voor mij nog niet helemaal duidelijk hoe of wat er allemaal gaat gebeuren met Comiccon.nl, het is immers nog maar twee weken geleden dat ik de domeinnaam heb weten te bemachtigen. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik ben en daarom mij helpen door fan te worden op Facebook of Comiccon.nl te volgen op Instagram. Of als je je aanmeldt op de nieuwsbrief, krijg je alle nieuwsberichten gewoon in je inbox.
En natuurlijk hoor ik graag in de comments wat jullie van dit idee vinden!

Zie ik jullie op de RetroCon in Rotterdam?

Groet,
Frank!

ps: de domeinnaam is inmiddels aangepast naar comiccons.nl, meervoud dus om zo de meerdere cons aan te geven.

Films en seriesFilms en series