Stranger Things-acteur Nikola Đuričko aanwezig op Comic Con Amsterdam 2023!

Comic Con Amsterdam 18 mrt. 2023

Nikola Đuričko is nu vooral bekend als Yuri in Stranger Things seizoen 4. Hij verscheen ook in Legends, World War Z, The Living Man en alle seizoenen van de Nederlandse tv-serie Hollands Hoop. 12 en 13 augustus 2023 is hij aanwezig op de Comic Con Amsterdam.

Nikola Đuričko is een Servische acteur die vooral bekend is voor zijn werk in films en televisie in zowel Servië als internationaal. Hij werd geboren op 9 augustus 1974 in Belgrado, Servië.

Đuričko begon zijn acteercarrière in de jaren ’90 en kreeg al snel erkenning voor zijn talent. Hij speelde in talloze Servische films en tv-series, waaronder “The Wounds”, “Munje!” en “Miris kiše na Balkanu”. Zijn rol in de film “The Trap” leverde hem veel lof op en zorgde ervoor dat hij ook buiten Servië bekendheid kreeg.

Hij speelde ook in internationale producties, waaronder “In the Land of Blood and Honey” van Angelina Jolie en de Duitse film “Schutzengel”. Maar het was zijn rol als Miroslav in de HBO-serie “Succession” die zijn populariteit naar nieuwe hoogten bracht en hem internationaal bekend maakte.

Naast acteren heeft Đuričko ook gewerkt als regisseur en producent voor verschillende theaterstukken en films. Hij is ook een ambassadeur van het UNICEF-programma in Servië en zet zich in voor humanitaire en milieuprojecten.

Kortom, Nikola Đuričko is een getalenteerde en veelzijdige acteur die zowel lokaal als internationaal erkenning heeft gekregen en ook buiten de filmwereld een positieve impact heeft.

Tags