Acteurs uit Star Wars The Last Jedi op Echo Base Charity Con

1 dec. 2017

De laatste paar jaar staat de decembermaand in de bioscopen in het teken van Star Wars en dat is dit jaar niet anders met de release van Star Wars: The Last Jedi.

In Nederland wordt dit op 16 december gevierd tijdens Echo Base Charity Con in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht, een 100% Star Wars-evenement waar diverse Star Wars castleden uit de oude èn nieuwe films aanwezig zijn.

Zo vertegenwoordigen acteurs Jeremy Bulloch (cultheld Boba Fett), Michael Carter (Bib Fortuna) en Richard Oldfield (Hobbie) de originele films uit de jaren 80.
En zijn gasten als Tim Rose (Admiral Ackbar) en Brian Herring (BB-8) te zien in The Last Jedi, de nieuwe Star Wars-film die vanaf 13 december in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Bijzonder is ook de aanwezigheid van Justin van der Lek, een Star Wars-fan uit Nieuwegein die in 2006 naar Amerika vertrok om een carrière in visual effects na te jagen. Inmiddels heeft hij zijn droom waargemaakt en meegewerkt aan The Last Jedi en The Force Awakens, waarvoor hij de prestigieuze VES Award in ontvangst mocht nemen.

Star Wars-walhalla voor jong en oud

Echo Base Charity Con is een waar Star Wars-walhalla voor jong en oud. Zo is er veel uiteenlopende merchandise te koop, vindt er een veiling plaats t.b.v. UNICEF, zijn er speciale vertoningen van Star Wars: The Force Awakens en Star Wars: The Last Jedi, lopen er vele cosplayers rond en kunnen fans diverse Star Wars-acteurs ontmoeten waarmee signeersessies en Q&A’s georganiseerd worden.

Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht: zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber, een bouwwerk maken van Star Wars-LEGO, Star Wars-spellen spelen en geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Daarmee is Echo Base Charity Con niet alleen een fantastisch evenement voor Star Wars-liefhebbers, maar geschikt voor de hele familie. Het evenement heeft een bijzondere opzet: de netto-opbrengst van Echo Base Charity Con zal in samenwerking met Star Wars: Force for Change worden gedoneerd aan het werk van UNICEF voor kinderen wereldwijd.

Aanwezige Star Wars cast & crew

Onderstaande Star Wars-coryfeeën geven acte de présence op Echo Base Charity Con:

Derek Arnold (diverse rollen, The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi)
Brian Herring (BB-8, The Force Awakens, The Last Jedi)
Tim Rose (Admiral Ackbar, Return of the Jedi, The Force Awakens, The Last Jedi)
Paul Kasey (diverse rollen, The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi)
Jacob Lunt Davies (concept designer, The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi)
Martin Rezard (concept designer The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi)
Justin van der Lek (visual effects, The Force Awakens, The Last Jedi)
Jeremy Bulloch (Boba Fett The Empire Strikes Back, Return of the Jedi, Revenge of the Sith)
Michael Carter (Bib Fortuna, Return of the Jedi)
Richard Oldfield (Hobbie, The Empire Strikes Back)
Guy Henry (Rogue One)
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.echobasecon.nl en in alle winkels van Primera.