Comic Con Ahoy Rotterdam 2017

Comic Con Ahoy Rotterdam 2018

Comic Con Rotterdam 2 mrt. 2018

[social_warfare]
Comic Con Ahoy Rotterdam 2017Op zaterdag 3 en zondag 4 maart keert de Comic Con Rotterdam terug naar de Ahoy, een heus popcultuurparadijs, waar iedereen die gek is op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime alles kan vinden wat zijn hartje begeert tijdens Comic Con Ahoy Rotterdam 2018.

Officiële website: comiccon-europe.com

Hieronder zet ik het programma uiteen:

Sterren op de Comic Con Rotterdam

RONN MOSS

Ridge Forrester in Bold and the Beautiful, The Bay
Handtekening: 25 Euro | Foto: 30 Euro

Jessica Harmon

The 100, iZombie, Supernatural, Battlestar Galactica
Handtekening: 25 Euro | Foto: 25 Euro

Richard Harmon

The 100, Bates Motel, Continuum, The Killing
Handtekening: 25 Euro | Foto: 30 Euro

Charles Dance

Game of Thrones, Alien 3, Underworld, Last Action Hero, Dracula Untold
Handtekening: 30 Euro | Foto: 35 Euro
ALLEEN OP ZATERDAG

Manu Bennett

Arrow, Spartacus, Shannara Chronicles, The Hobbit
Handtekening: 30 Euro | Foto: 35 Euro

Steven OGG

The Walking Dead, Westworld, Grand Theft Auto V
Handtekening: 30 Euro | Foto: 35 Euro

FRAZER HINES

Doctor Who Companion
Handtekening: TBD | Foto: 25 Euro
ALLEEN OP ZONDAG

HANNAH SPEARRITT

Primeval, Seed of Chucky, S Club 7
Handtekening: TBD | Foto: 25 Euro
ALLEEN OP ZONDAG

Christopher Lambert

Highlander, Fortress, Mortal Kombat, Greystoke: The Legend of Tarzan
Handtekening: 30 Euro | Foto: 30 Euro

COLIN SPAULL

Doctor Who
Handtekening: 25 Euro | Foto: 25 Euro

Daniel Naprous

Star Wars Rogue One, Game of Thrones, Harry Potter
Handtekening: 25 Euro | Foto: 25 Euro

CHRIS RANKIN

Harry Potter
Handtekening: 25 Euro | Foto: 25 Euro

Artist

GERBEN DEN HEETEN

COMIC ARTIST, GERB-ART, PIN-UPS, SUPERHEROES, HE CAN DO IT ALL!

Yasmin Sheikh

IDW ARTIST, The Adventures Of Luna The Vampire, My Little Pony, Manga
ALLEEN OP ZONDAG!

Martin Lodewijk

STORM, AGENT 327, JANUARY JONES, JOHNNY GOODBYE, QUARK, EPPO MAGAZINE

ROMANO MOLENAAR

STORM, ROODHAAR, J.ROM, WITCH BLADE, TOMB RAIDER, BIRDS OF PREY, X-MEN UNLIMITED, IMAGE COMICS, TOP COW, DC COMICS

STEPHEN B. SCOTT

Batman, X-Men Forever, JLA, Batman Confidential, Marvel Adventures Hulk.
Stephen werkte voor DC Comics, Marvel Comics, Image, Dark Horse, IDW en Titan Comics.
Een hele ervaren, allround en internationaal erkende comic artist!

KENNY RUBENIS

Locale Comic Artist die tegelijkertijd nationaal en zelfs internationaal bekend is door zijn grappige reeks DATING FOR GEEKS!

RENEE RIENTIES

Jonge, Nederlandse Manga artist met veel talent die gezien kan worden in de webcomicserie MY DAILY LIFE en in het OYASUMI manga horror project.

RUSS LEACH

Ben 10 Magazine voor Cartoon Network, officiële Marvel karakters voor Marvel/Hachettes ‘Draw The Marvel Way’ en Doctor Who comics!

ROBERT VAN DER KROFT

Bekende Nederlandse striptekenaar met 40+ jaar ervaring in het vak! Heeft voor Donald Duck geschreven, de bekende reeks van Sjors en Sjimmie en Claire getekend en was medeoprichter van De Vrije Balloen en Zone 5300.

MARGREET DE HEER

Margreet heeft gewerkt aan Comiclopedia en “Overzicht van de Nederlandse stripgeschiedenis”. Ontwikkelde de strip Isa voor meisjesmagazine “Yes”, Stella voor “Flo” en Mijntje voor “Zij aan Zij”. Haar meest autobiografisch werk “In Beeld” maakte ze voor de kranten NRC.Next en Trouw.

JAKe

Werkte aan vele projecten waaronder Titan’s Doctor Who en Assassin’s Creed, maar ook voor The Prodigy, The Mighty Boosh, The Observer, NME, Sony Playstation, Motorola, Foyles Bookshop, The Official Chart Company en Hellraisers.
Zijn recent Star Wars werk bestaat uit ‘How To Speak Wookiee’ en ‘How to Speak Droid with R2-D2’

MARCEL RUIJTERS

Bekend om zijn werk gebaseerd op Middeleeuwen kunst en verhalen, zoals zijn grafische roman ‘Sine Qua Non’ en ‘Inferno’. Schrijft voor het stripmagazine Zone 5300 en maakt illustraties voor verschillende tijdschriften. En last but not least is een getalenteerd schilder met eigen nationale en internationale tentoonstellingen.

AIMEE DE JONGH

Aimée is een bekroonde animator, striptekenaar en illustrator. Ze creëerde meer dan 10 verschillende stripreeksen, waaronder de dagelijkse komische ‘Snippers’ voor krant Metro. Andere werken omvatten illustraties voor kinderboeken, muziekvideo’s, onafhankelijke korte films en commerciële animaties voor tv.

HANCO KOLK

Hanco Kolk is bekend door de stripreeksen Gilles de Geus, S1NGLE en Meccano. Hij heeft een lange carrière in de stripwereld met jarenlange werk voor Donald Duck Magazine en Eppo. Wist je dat hij in 1996 de prestigieuze Stripschapprijs won voor zijn hele oeuvre.

TONIO VAN VUGT

Werkt als illustrator, striptekenaar en cartoonist voor verschillende tijdschriften en reclamebureaus. Schrijft ook over strips en films voor verschillende tijdschriften. Een van de grondleggers van stripmagazine Zone 5300. Artistiek directeur van Stripdagen Haarlem.

ROBIN KEIJZER

Robin Keijzer heeft de artwork voor verschillende PS4, Ps3, PS2, Xbox360 en iPad games gemaakt. Naast games heeft Robin ook aan comics gewerkt zoals Coffin Crushers, Splash vs Clean en Antegods en tributeboeken zoals Megaman Tribute en World of Warcraft Tribute.

Cosplay, Popculture-verenigingen en -groepen

Michele Ilona

De kostuums van Michele variëren van fantasierijke mythische wezens, elegante jurken tot uitgebreide anime, comic, game en filmkostuums. Naast cosplay gast, is ze ook Cosplay Contest Jury en zal te woord en raad staan aan alle geinteresserde cosplayers.

Ilunaneko

Als grote gamer houdt ze ervan videogame-personages te portretteren en heeft ze inmiddels ongeveer 80 kostuums gemaakt. Actief in cosplay competities sinds 2012. Zo vertegenwoordigde ze Nederland in de Europese Cosplay Gathering in Parijs (2016), het Eurocosplay in Londen (2017) en zal dit jaar op World Cosplay Summit in Japan zijn!

EVELINA COSPLAY & BRIAN INDUSTRIES

Evelina vormt met Brian sinds een jaar een team en onder de naam Dutch Cosplay Couple delen zij hun passie en maken ze kostuums van allerlei fandoms.

DUTCH CAPTAIN JACK SPARROW

Deze Captain Jack van Nederlandse bodem (Jacob Kuipers) heeft door zijn onbetwiste gelijkenis met Johnny Depp en verschijningen als DE PIRAAT de reputatie opgebouwd om de Nederlandse Captain Jack Sparrow te mogen worden genoemd! Savvy?!

MOEKKE COSPLAY

Begonnen met cosplay als fan van anime en manga. Tegenwoordig besteed Moekke haar vrije tijd vooral aan games, waaruit ook haar meeste cosplays uit voortkomen.

THE FLYING DUTCH

De Nederlandse Star Trek Vereniging, met de wat merkwaardige naam ‘The Flying Dutch’, werd destijds, in 1984, opgestart als fanclub door een handje vol enthousiaste Star Trek fans.

REMNANTS OF THE ORDER

In een galaxy far far away wilden twee vrienden een Star Wars film maken. Met Yoda’s advies in hun achterhoofd probeerden zij niet, maar deden ze het gewoon. Het maken van een fan film is iets dat je doet omdat je extreem gepassioneerd bent in -in dit geval- Star Wars. We houden van de lightsabers, van de Stormtroopers, de actie, de dark en light side; we houden van de hele Star Wars wereld. En terwijl we aan het wachten waren om naar de nieuwe Star Wars film te gaan, had Kees opeens een openbaring: “Waarom maken wij niet onze eigen Star Wars fan film?”

Remnants of the Order – A Star Wars Fan Film, vertelt het verhaal van Pai, een jong meisje dat samen met haar oom leeft onder de bezetting van de Empire. Haar dagelijkse leven bestaat uit het zoeken naar bruikbare voorwerpen op haar planeet en praten met haar enige vriend (en Stormtrooper) HV over hoe het zou zijn om een TIE fighter piloot te worden. Maar dan verandert haar leven drastisch wanneer ze een voorwerp uit het verleden vindt.

THE DUTCHING DEAD

THE WALKING DEAD

DUTCH GARRISON

STAR WARS

SPEAKERHEADZ

MUSIC & PARTY MAKERS

MOVIE-PROPS.NL

ORIGINAL MOVIE PROPS ON DISPLAY!

FORCE ACADEMY

FIGHT LIKE A STAR WARS JEDI

WIZARD WEAR

HARRY POTTER

Dealerroom

Die ene limited edition figurine kun je scoren op de royale merchandisevloer, waar diverse handelaren hun waar aanbieden. Kortom, het ideale weekend voor zowel hardcore fans, popcultuurgeïnteresseerden als liefhebbers van films, series en comics.

Programma Rotterdam Comic Con Ahoy 2018

Entreetickets en openingstijden

Comic Con Ahoy Rotterdam 2017

Entreetickets en openingstijden

De Comic Con Ahoy Rotterdam is op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart vanaf 10u tot 18u open, met een earlybird ticket mag je al om 9 uur naar binnen. Bezoekers kunnen kiezen uit een dagkaart (€15,-) of een weekendkaart (vanaf €25,-). Met een weekendkaart heeft een bezoeker zowel op zaterdag als zondag toegang tot het terrein. Kinderen tot 8 jaar mogen gratis onder begeleiding van een volwassene naar binnen. Kinderen tot 12 jaar betalen €10,- entree.

Tags