Dutch Comic Con

Dutch Comic Con Utrecht 2017

Comic Con Utrecht 19 feb. 2017

[social_warfare]
Dutch Comic ConOp 25 & 26 maart vindt de derde edite van de Dutch Comic Con plaats, de Jaarbeurs Utrecht wordt omgetoverd tot een waar popculture-paradijs voor liefhebbers van comics, films, games, stripboeken, boeken in het Young Adult-genre, cosplay, sciencefiction, fantasy, cartoons én alles wat daar afgelopen decennium uit is voortgekomen. Op Dutch Comic Con Utrecht staat popcultuur in de breedste zin van het woord centraal.

Officiële website: dutchcomiccon.nl

Hieronder zet ik het programma uiteen:

Acteurs

Gates McFadden

Gates McFadden is vooral bekend vanwege haar rol als Dr. Beverly Crusher in Star Trek: The Next Generation. Als de Dokter aan boord van de Enterprise nam Gates snel één van de hoofdrollen op zich. Hoewel ze een korte hiatus nam tijdens het tweede seizoen was het Patrick Stewart zelf die haar overtuigde terug te komen in de serie. Ze is daarna niet meer vertrokken tot de serie eindigde. Naast de serie nam Gates de rol op zich in de spin-off films; Star Trek: Generations, Star Trek: First Contact en Star Trek: Nemesis.

Gates McFadden is ook te zien in Tim Allen’s Stardust Memories en de klassieker Hunt for the Red October. Helaas verdween veel van Gates’ scene’s tijdens de bewerking van de films. Naast haar acteerwerk is Gates een choreograaf, wiens werk aanwezig is in de prachtige Jim Henson films Labyrinth en The Dark Crystal.

Sean Maguire

Sean Maguire is bekend voor zijn rol als Robin Hood in Once Upon a Time en als Leonidas in de 300-parodie Meet the Spartans. Sean speelde ook de hoofdrol als Kröd Mändoon in de korte, komische sword & sorcery tv serie Kröd Mändoon and the Flame Sword of Fire. Na veel rollen in verschillende televisieseries, besloot Sean door te breken op het witte doek. Als Brit was Sean’s eerste rol in Monthy Python’s The Meaning Of Life, waar hij een van de vele kinderen speelde in de sketch Every Sperm is Sacred.

Naast zijn werk op het grote scherm heeft Sean Maguire ook zijn droom van een carrière in de muziek nagestreefd. Met drie albums en acht singles op zijn naam is wel te zeggen dat Sean hier erg succesvol in is geweest.

Lennie James

Acteur Lennie James heeft een gevarieerde televisiecarrière aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. In het Verenigd Koninkrijk is Lennie bekend van Civvies and Comics van Lynda La Plante, Undercover Heart, Out Of The Blue, het bekroonde Buried (BAFTA) en Storm Damage (RTS), de veelgeprezen Run en Jed Mercurio’s Line Of Duty voor BBC2. Daarnaast is hij binnenkort te zien in de serie Critical op Sky TV.

In de Verenigde Staten is Lennie beroemd vanwege zijn rollen in CBS’ Jericho, HBO’s Hung en AMC’s Low Winter Sun en als Morgan Jones in The Walking Dead. Lennie is recentelijk te zien in de moderne Western Swelter.

Virginia Hey

Virginia Hey is een Australische actrice, bekend van haar rol als Pa’u Zotoh Zhaan in de bekende science fiction televisie serie Farscape. Haar film- en teleivisierollen omvatten ook nog de Warrior Woman in Mad Max 2: The Road Warrior en General Pushkin’s vriendinnetje in de Bondfilm The Living Daylights.

Toch is ze vooral bekend in haar blauwhuidige buitenaardse priesteres Zotoh Zhaan in Farscape, waarvoor ze werd genomineerd voor de Saturn Awards – Best Supporting Actress. Hey verscheen in haar thuisland in verschillende soaps, waaronder Prisoner (Cell Block H), Neighbours, E Street en Pacific Drive.

Paul Amos en Victoria Atkin

Assassin’s Creed Syndicate personages Jacob and Evie Frye zijn beide in levende lijve aanwezig op Dutch Comic Con 2017. In levende lijve, zeg je? Hoe kan dat dan?

Nou, Paul Amos and Victoria Atkin verzorgden niet alleen de stemmen van de twee Assassins in het spel, ze stonden beide ook model voor de personages. Het zijn hun lichaamshouding en gezichtsuitdrukkingen die met behulp van full motion capture technologie in het spel is verwerkt. Zowel Paul als Victoria waren de blauwdruk voor zowel Jacob als Evie Frye.

Artists Alley

Gus Vazquez

Gus Vazquez is een illustrator die in zo’n beetje elk veld heeft gewerkt, waaronder comics, trading cards, storyboard voor muziekvideo’s, commercials, animatie en film, logo-ontwerp, karakter en speelgoed design en nog veel meer. Gus begon zijn carriere in de comic industrie als assistent van comic artiest Adam Pollina met X-Force en Kevin McGuire met Trinity Angels.

Steve Scott

Stephen B. Scott illustreerde vele titels zoals Batman, X-Men Forever, JLA, Batman Confidential, Marvel Adventures Hulk en nog veel meer. Gedurende zijn achttienjarige carriere werkte Steve voor verschillende uitgevers, waaronder DC Comics, Marvel Comics, Image, Dark Horse, Titan Comics en verschillende onafhankelijke partijen.

Rodney Ramos

Rodney Ramos is al 25 jaar een professionele comic illustrator. Door de jaren heen heeft Rodney voor veel klanten gewerkt, waaronder Marvel, Marvel U.K., DC Comics, Valiant, Malibu, Acclaim, Disney Publishing en Neal Adam’s Continuity Comics.

Zen Cho

Als auteur van het bekroonde boek Sorcerer to the Crown, won ze de Britse Fantasy Award voor de Beste Nieuwkomer. Daarnaast werd het boek genomineerd voor de Locus Award voor Beste Eerste Boek, de RT Reviewers’ Choice Award voor Beste Fantasy Novel en de Alex Awards voor boeken geschreven door volwassenen die erg populair zijn onder de young adults. Daarnaast stond het boek op de lijst tijdens de BSFA en Tiptree Awards. Door de Library Journal, ALA, Barnes & Nobles, NPR, io9, Tor.com, BookRiot en The Seattle Times werd het boek op de Best of 2015 lijsten gezet. Daarnaast schreef Zen de korte verhalenbundel Spirits Abroad en de anthologie genaamd Cyberpunk: Malaysia.

Vic James

Vic James is een TV regisseur, gericht op de actualiteiten in al haar vormen. Gilded Cage is haar debuut, en ze ontving tweemaal de Guardian’s Not the Booker Prize. Daarnaast maakte ze films voor de BBC1, BBC2 en Channel 4 News en was haar werk op Wattpadd.com een groot succes.

Onder de werktitel Slavedays werd Gilded Cage door meer dan 330 duizend mensen gelezen als een concept story op het web. Dit concept ontving de WattPadd’s Talk of the Town award in 2015 – een website met meer dan 200 miljoen verhalen. Vic James woont in London.

Laura Lam

Laura’s debuut Pantomime werd gepubliceerd in 2013 en het verteld (redelijk uniek) het verhaal van een interseksueel karakter, Micah Grey, die van huis wegrende om bij het circus te gaan. Pantomime, samen met het tweede deel Shadowplay waren beide een groot succes en werden in januari opgevolgd door Masquerade.
Naast de Micah Grey trilogie schreef Laura de Vestigial Tales, False Hearts en een aantal korte verhalen.

Cosplay

Een comic con is niet compleet zonder Cosplay Contest. Voor deze editie werkt de Dutch Comic Con samen met Team Chaos Cosplay om de Cosplay Contest naar een hoger niveau te tillen. De ultieme hoofdprijs (een reis voor twee personenen naar Madrid Comic Con) is te winnen tijdens de Duo Contest op zondag. Aanmelden voor de cosplay contest op de Dutch Comic Con 2017 kan via de officiële site.

Florence Heyer

Cosplayer Florence Heyer, ook wel Bakka Cosplay, maakt niet alleen kunstwerken voor zichzelf maar ook voor anderen. Bakka Cosplay is namelijk een genie in het stylen van pruiken en het maken van kostuums. Eén van haar eerste grote kostuums was een jurk gemaakt van meer dan 200 stropdassen!
Nu is zij vooral bekend van haar Junkrat cosplay uit Overwatch. Dit kostuum is naar eigen zeggen ‘met de tijd’ geperfectioneerd. De pruik die onderdeel is van haar cosplay heeft ze, in samenwerking met een bedrijf gespecialiseerd in ledverlichting, zo kunnen maken dat het lijkt of haar haar smeult.

Cosplayer Florence Heyer is één van de juryleden van de Dutch Comic Con Cosplay Contest.

Leon Chiro

Leon Chiro Cosplay is bekend van zijn verschillende cosplays karakters van Final Fantasy. Tevens cosplayed hij karakters uit Assassin’s Creed Syndicate, Kingdom Hearts, Devil May Cry 3, League of Legends en nog vele anderen. Leon Chiro zal de cosplay contest jureren tijdens de Dutch Comic Con 2017.

Pinkstylist

Grimeur master Pink Stylist, aka Charlie Short, zal zichzelf beide dagen transformeren tot een van zijn prachtige creaties tijdens zijn workshops op Dutch Comic Con. Bovendien krijgen bezoekers daarna de mogelijkheid met deze schminkgigant op de foto te gaan. Voor cosplayers een echte aanrader dus!

Dating

Wat? Dating op een comic con? Soms is het natuurlijk niet makkelijk om een gelijkwaardige geek te vinden. Frank Verberne, psycholoog en auteur van het boek ‘Van Gamer naar Player’, als The Love Doctor helpt tijdens de Dutch Comic Con de bezoekers onder het motto “Ben jij de Single-player mode in je leven ook zo beu? Ben je toe aan het volgende level, en wil jij je leven in Two-player mode gaan leven, maar mis je de juiste skills om dat level te bereiken?”
Aanmelden kan via de officiële website.

Dealerroom

Geen comic con zonder veel te veel gadget en cadeaus (voor jezelf) te kopen. De jaarbeurs staat 25 & 26 maart dus vol met de leukste shops. Te veel om hier op te noemen, maar de Dutch Comic Con heeft daarvoor een handig overzicht gemaakt op hun website: check het hier.

Dutch Comic Con

Entreetickets en openingstijden

De Dutch Comic Con is zaterdag 25 december 2016 van 10:00 tot 18:00 open en zondag 26 december 2016 van 10:00 tot 17:00. Een ticket voor beide dagen kosten €35,00 en voor een enkele dag €20,00 in de voorverkoop via de website. Aan de deur betaal je 2,50 extra.

Tags