Elijah Wood komt naar Heroes Dutch Comic Con november 2023 Utrecht

Comic Con Utrecht 20 sep. 2023

Op 18 en 19 november 2023 vindt de wintereditie plaats van de Heroes Dutch Comic Con in Utrecht, de eerste gast die aangekondigd is is niemand minder dan Elijah Wood. De early bird-kaartverkoop begint op 22 september.

De Amerikaanse Elijah Wood (1981) zit al lange tijd in het acteervak en timmerde als kindacteur flink aan de weg met rollen in diverse films, waaronder een kleine rol in ‘Back to the Future Part II’ (1989). Zijn carrière nam een vogelvlucht na het ongekende succes van de Oscar-winnende ‘Lord of the Rings’-trilogie. Na zijn rol als hobbit Frodo Baggins kende Wood successen in o.a. ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ (2004), ‘Sin City’ (2005) en televisieserie ‘Wilfred’ (2011—2014). Ook verleende de acteur zijn stem aan de Oscar-winnende animatiefilm ‘Happy Feet’ (2006), waar hij te horen is als de tapdansende pinguïn Mumble.

Recentelijk was de acteur te zien als FBI-analist Bill Hagmaier in ‘No Man of God’ (2021), dat het verhaal vertelt van seriemoordenaar Ted Bundy zijn laatste jaren in de dodencel. Uniek aan deze film is dat het werd geproduceerd door Wood zijn eigen filmproductiebedrijf, SpectreVision. Momenteel is de acteur te zien in seizoen 2 van de Emmy-genomineerde hitserie ‘Yellowjackets’ (2021 — heden), waarin een middelbare scholieren voetbalteam een vliegtuigongeluk overleeft.

Elijah Wood is het gehele weekend te gast tijdens de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con op 18 en 19 november in de Jaarbeurs. Afgelopen zomer was de meest succesvolle editie tot nu toe voor het terugkerende evenement; meer dan 55.000 bezoekers trokken richting de Jaarbeurs voor een weekend vol popcultuur. Met zeven hallen en een buitenterrein was het de grootste editie van het festival.

Op 22 september gaat de early bird ticketverkoop van start in de online ticketshop van Heroes Dutch Comic Con, waarbij tegen toegangskaarten voor een gereduceerd tarief gekocht kunnen worden. Er is slechts een gelimiteerde oplage verkrijgbaar, dus op is op. De reguliere ticketverkoop gaat een week later van start. Vanaf 29 september kunnen fans voor het reguliere tarief kaarten bemachtigen.

Films en seriesFilms en series

Tags