Dutch Comic Con Winter Edition 2017

Comic Con Utrecht 15 nov. 2017

Op 18 & 19 november vindt de Dutch Comic Con Winter Edition plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Deze beurs is de najaarseditie van de jaarlijkse Dutch Comic Con. Organisator Easyfairs zal de natte herfst opvrolijken met plezier, warmte, speciale gaste, cosplayers, beroemde artiesten, de nieuwste games en een uitgebreide dealerroom.

Officiële website: dutchcomiccon.com

Hieronder zet ik het programma uiteen:

Special Guests:

Jared Gilmore

Prince Henry uit tv-serie Once Upon a Time komt naar de Dutch Comic Con om te praten over die rol en zijn werk als Bobby Draper uit Mad Man. De jonge acteur (17!) heeft met rollen in Men of a Certain Age, Roommates, Passions, Without a Trace, A Nanny for Christmas, The Back-up Plan, Opposite Day en Overnight al veel gedaan en zal vast spreken over zijn dromen voor de toekomst.

Tom Hopper

Nu bekend als Dickon Tarly in Game of Thrones, maar zijn rol als Billy Bones uit Black Sails is zeker net zo goed. Of je misschien zegt Sir Percival uit de serie Merlin je iets. Casualty, Kingdom, Doctors, Good Cop, Barbarians Rising en Doctor Who; Tom Hopper zal zeker genoeg te vertellen hebben.

Joonas Suotamo

Ontmoet Chewbacca! Joonas Suotamo speelt in Star Wars: Episode VII – The Force Awakens de dubbel voor Chewbacca en in de komende spinoff Solo: A Star Wars Story neemt hij volledige de rol van Chewbacca op zich.

Lena Headey

Nog een ster uit Game of Thrones, in de serie is Cersei Lannister de evil queen. The Brothers Grimm, Possession, The Remains of the Day, 300, The Cave; de rollen van Lena Headey zijn divers, maar zijn meestal krachtige vrouwen. Ze schijnt overigens een goed potje te kunnen boksen!

Kevin McNally

Tom Hopper is niet de enige piraat die de Dutch Comic Con Winter Edition aan doet, Kevin McNally is dé stuurman van Jack Sparrow in alle Pirates of the Caribbean-films: Joshamee Gibbs. Nu speelt hij in de tv-series TURN als Judge Richard Woodhull en in Designated Survivor als Harris Cochrane. Gezien zijn carriere begon in 1976 zal Kavel McNally vast tijd te kort komen tijdens zijn panel.

Keegan Connor Tracy

Een tweede personage uit Once Upon A Time komt naar de Dutch Comic Con: ‘Blue Fairy’ Keegan Connor Tracy! Maar ook kijkers van The Magicians en Bates Motel zullen haar herkennen.

Spencer Wilding

Hij was geen lievertje en kickboksen is zijn weg naar succes geweest. Dat hij van stuntdubbel in vele films uiteindelijk de rol van Darth Vader in Rogue One: A Star Wars Story kon spelen is natuurlijk bijzonder. Spencer Wilding heeft op zijn cv staan: Victor Frankenstein, Guardians of the Galaxy, Ghost Rider: Spirit of Vengeance, Doctor Who serie, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Game of Thrones, Harry Potter, Wrath of the Titans, Beowulf and Grendel en The Wolf Man.

Carolina Ravassa

Velen zullen haar stem herkenen uit de games Overwatch, Grand Theft Auto V en Max Payne III. Maar actrice Caronlia Ravassa is ook te zien in The Affair en Mr. Robot. De komende tijd verschijnen nog een drietal film waar ze een rol in heeft: Havana Darkness, El Gallo en Saint Nicholas.

Sean Gunn

Fans van Gilmore Girls opgelet, Kirk Gleason komt naar de Comic Con in Utrecht! Natuurlijk is hij ook Kraglin uit Guardians of the Galaxy en stiekem ook als Rocket (op de set dan, stem wordt gedaan door Bradley Cooper). Sean Gunn heeft in veel televisieseries een rol gehad, om er een paar te noemen: Angel, Third Rock from the Sun, Glee en Bones.

Lotte Verbeek

De Nederlandse actrice verovert op dit moment de wereld. the Fault in Our Stars, The Borgias, The Last Witchhunter, Outlander, The Blacklist. Voor de Dutch Comic Con Winter Edition komt ze vanuit Los Angeles naar Utrecht!

Artist Alley

Kenny Rubenis
Jen Campbell
Peter DeWillis
Hannes Wielant
Sebastiaan Koen
Jeroen Vreijling
Cyarin
Jeanette Ng
Cocky van Dijk
Imke Smeets
Ian Laverman
Mathijs Hulster
Corinne Duyvis
Martijn Adelmund
Kim ten Tusscher
Jeanine de Ronde
Robert Bijman
Silvia Rietdijk

Cosplay

Dutch Comic Con Winter Edition Cosplay Contest

Een comic con is niet compleet zonder Cosplay Contest, samen met Team Chaos Cosplay organiseert de Dutch Comic Con een wedstrijd met ‘een spannende hoofdprijs’.

Cosplay Catwalk

Je hoeft natuurlijk niet aan de contest mee te doen om je outfit te showen. Elke dag kunnen 20 cosplayers over de catwalk lopen als voorprogramma op de Cosplay Contest zelf. Let op, het is wie het eerst komt, die het eerst maalt: check het programma goed!

Ook zullen de diverse Nederlandse Cosplay Groups aanwezig zijn:

Ghostcorps: Ghostbusters Dutch Division

A Christmas Carol (in Prose, Being a Ghost Story of Christmas) kent iedereen wel, hierin krijgt Ebenezer Scrooge bezoek van drie kerstgeesten. De Nederlandse Ghostbusters Cosplaygroep zal tijdens de Dutch Xmas Con zorgen dat er geen kwade geesten rondlopen.

The Flying Dutch

Space…the final frontier… Star Trek is al meer dan een halve eeuw oud maar is nog steeds ‘going boldly where no man has gone before’. Star Trek vereniging The Flying Dutch laat je de rijke historie van deze legendarische sciencefiction serie herbeleven.

The Dutching Dead

The Walking Dead is een van ’s werelds populairste tv-series, gebaseerd op de gelijknamig comic van Robert Kirkman. The Dutching Dead is een Nederlandse cosplaygroep die helemaal op gaat in de zombie-apocalypse. Op de Dutch Xmas Con kun je op zaterdag ‘battle scars’ laten schminken.

Dutch Garrison – 501st Legion

De Nederlandse afdeling van de bad guys uit Star Wars mogen natuurlijk niet ontbreken. Want de Kerstmaand staat de komende jaren voor de meeste geeks in het teken van nieuwe Star Wars-films, zoals dit jaar Rogue One.

House of Wax – Whoville

Beleef How the Grinch Stole Christmas! tijdens de comic con, House of Wax bouwt het dorpje Whoville na. De Whos lopen over het plein en ook kun je op de foto met de Grinch! Merry Christmas!

Dutch DC Squad

De Dutch DC Squad, the place to be voor de echte die-hard DC fans. Waar karakters van de DC universe tot leven komen. Laat je schminken als je favoriete karakter of kom schieten in Deadshot zijn Shooting Gallery!

Dating

speed-dating-nl-dutch-comic-conWat? Dating op een comic con? Soms is het natuurlijk niet makkelijk om een gelijkwaardige geek te vinden. Zoals de Dutch Comic Con schrijft op de aanmeldpagina: “Robin voor je Batman, de Superman voor je Lois Lane, of de Kirk voor je Enterprise tijdens Dutch Comic Con en breng samen de feestdagen door!”

Dealerroom

Geen comic con zonder veel te veel (Sinterklaas- of kerst-)cadeaus (voor jezelf) te kopen. De jaarbeurs staat 18 & 19 november dus vol met de leukste shops. Te veel om hier op te noemen, maar de Dutch Comic Con Winter Edition heeft daarvoor een handig overzicht gemaakt op hun website: check het hier.


Entreetickets en openingstijden

De Dutch Xmas Con is zaterdag 18 november 2017 van 10:00 tot 18:00 open en zondag 19 november 2017 van 10:00 tot 17:00. Een ticket voor beide dagen kosten €35 en voor een enkele dag €20 in de voorverkoop via de website. Aan de deur betaal je 2,50 extra.

Tags