Heroes Dutch Comic Con & De Stripdagen 2018 in Jaarbeurs Utrecht

Comic Con Utrecht 30 mrt. 2018

Uniek, maar goed. De Heroes Dutch Comic Con en De Stripdagen vinden dit jaar gezamenlijk plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Een ticket voor zaterdag 31 maart of zondag 1 april kost 20 euro en geldig voor beide evenementen.

Officiële website: dutchcomiccon.nl destripdagen.nl

Hieronder zet ik het programma uiteen:

Acteurs

Zach McGowan

Hij is het bekend van zijn rol als Charles Vane in ‘Black Sails. Hij portretteerde ook de rol van ‘Roan’ in de Hit-show ‘De 100’. Daarvoor was hij te zien als ‘Shkelgim’ in de door Micheal De Luca geproduceerde speelfilm ‘Dracula untold’ van Universal. Eerder speelde hij in de serie ‘Shameless’. Daarnaast was Zach voice actor en acteur in CSI Miami, Numb3rs en Cold Case. Hij speelde samen met Christian Bale in Terminator Salvation en ontving zijn SAG-kaart voor Roger Corman.

Mark Ryan

Jullie kennen natuurlijk allemaal acteur, stemacteur en schrijver Mark Ryan van alle vijf Transformerfilms, waarvoor hij nauw samenwerkte met regisseur Michael Bay. Hij is de stem van de grote buitenaardse robots Bumblebee, Jetfire, Lockdown en Bulldog de WWI-tank. Mark speelde ook de aardige maar vastberaden piraat Gates in de STARZ-serie Black Sails, de rechterhand van Captain Flint.

Emilie De Ravin

Op filmgebied heeft De Ravin haar talenten laten zien in een breed scala aan films, zoals de 2006 remake van de horrorfilm The Hills Have Eyes. Meer recent speelde ze de geliefde van Robert Pattinson in de romantische film Remember Me. Evenals speelde zij in de drama’s Public Enemies and The Submarine Kid en nog veel meer. Ze speelde ook de rol van Claire in de legendarische en Emmy-bekroonde ABC-serie Lost. Tegenwoordig is ze waarschijnlijk het meest bekend voor haar rol als Belle in Once Upon a Time.

Jason David Frank

Hij veranderde voor het eerst op het toneel als de Mighty Morphin Green Ranger, een slechte jongen die goed werd, die na slechts tien afleveringen de bedoeling had om uit de show te worden geschreven. Vanwege zijn populariteit kon het personage van Jason David Frank echter de Mighty Morphin White Ranger, Red Zeo, Red Turbo omvormen en keerde vervolgens in 2004 terug als de Black DinoThunder Ranger.

Katie Cassidy

In 2012 werd ze een van de hoofdrolspelers in een serie die haar doorbraak veroorzaakte. Ze werd als Laurel Lance / Black Canary gecast voor de serie Arrow. Deze rol is bekend uit een hele franchise genaamd de Arrowverse. Daarom keert Katie Cassidy terug in haar rol in The Flash, Legends of Tomorrow en sprak de stem in van het personage in de geanimeerde webserie Vixen. Ze begon Laurel Lance / Black Siren te spelen, na de dood van haar personage. Dit karakter een antagonistische versie van haar personage uit een parallel universum, wat ontstaat in The Flash en verder gaat in Arrow.

Mark Sheppard

Mark Sheppard is wellicht het meest bekend door zijn televisiewerk, zoals Romo Lampkin in “Battlestar Galactica”, Badger in Joss Whedon’s “Firefly” en rollen in “The X-Files”, “CSI” , “Star Trek: Voyager” en een groot aantal andere personages in film en televisie. Daarnaast speelde hij Jim Sterling in Leverage en directeur van The Ring Organization in ‘Chuck’. Hij vertolkte tot 2017 de rol van demon ‘Crowley’ in ‘Supernatural’.

Comics / Strips

Stephen B. Scott

Stephen B. Scott heeft vele titels geïllustreerd zoals; Batman, X-Men Forever, JLA, Batman Confidential, Marvel Adventures Hulk en nog veel meer. Tijdens zijn carrière van achttien jaar hebben de uitgevers DC Comics, Marvel Comics, Image, Dark Horse, IDW, Titan Comics en verschillende onafhankelijke uitgevers opgenomen.

Apri Kusbiantoro

Apri Kusbiantoro ( Lemuria), ook wel de Don Lawrence van Indonesië genoemd omdat zijn stijl dicht bij de stijl van deze stripicoon komt. Apri presenteert samen met Willem Ritstier (Roel Dijkstra en Wills Kracht) op de StripGlossy-stand hun fantasy-album Saul, geschreven en getekend in de traditie van Storm en Trigië.

Laura Brouwers

Ze heeft gewerkt voor en samengewerkt met opdrachtgevers als Faber-Castell, HP, Instagram zelf, EA games/Maxis. Daarnaast zet zij zich in voor de autisme community en spreekt zij hier binnenkort over tijdens de autisme week. Elke dag inspireert ze haar indrukwekkende Instagram-community van + 1,5 miljoen volgers met haar artwork!

Eddy Barrows

In november 2004 begint zijn langdurige samenwerking met DC Comics, waar hij carrière maakt als comic artist en werkte aan veelgeprezen projecten, zoals Blackest Night, Superman, Nightwing en Martian Manhunter. Op dit moment werkt Eddy aan Detective Comics, een van de langstlevende strip boeken uit de geschiedenis, daarnaast is hij gastkunstenaar bij Suicide Squad.

Angelo Stano

De Italiaanse tekenaar Angelo Stano is te gast op Dutch Comic Con. Stano is in Italië en ver daarbuiten bekend van de cult-reeks “Dylan Dog”. In Utrecht signeert hij zijn nieuwe Tex Willer western getiteld “Painted Desert”, dat bij Uitgeverij HUM! als beursprimeur verschijnt.

Renee Rienties

Hollandsche Manga en Oyasumi; Renee Rienties is een Nederlandse artieste met een grote passie voor het vak.

Patrick Cornelis

Deze Vlaamse comic-artist heeft in in korte tijd faam gemaakt in het horrorgenre met zijn reeks ‘Virus’ en is hard op weg om meer nieuwe titels op de markt te brengen.

Hubert Lampert

Hubert Lampert tekende jarenlang voor het weekblad Kuifje, veelal als assistent voor andere tekenaars. Zijn bekendste eigen strip is Benjamin.

Cosplay

Een comic con is niet compleet zonder Cosplay Contest. Voor deze editie werkt de Dutch Comic Con samen met Hype Creations om de Cosplay Contest naar een hoger niveau te tillen. Aanmelden voor de cosplay contest op de Dutch Comic Con 2018 kan via de officiële site.

Cosplay Meet & Greet & Learn

Ontmoet de cosplayers op Dutch Comic Con bij de Cosplay Meet & Greet stand, en leer van deze doorgewinterde cosplayers
11:00 – 11:45: Poisoned Diamond (Stage presence & Performence, Make you own cossplay from scratch)
12:00 – 12:45 – Sammy Cosplay (Special FX make-up, Cosplay Props)
13:00 – 13:45 – Multifluffyness (Body positivity, Social Media tips)
14:00 – 14:45 – Saskia Lillith (Fotografie, Poseren)

Cosplay Groups

Net als elke con zijn er verschillende Cosplay/fanclubs aanwezig die samen één thema tot de verbeelding brengen.
Dutch Garrison – Star Wars (yes, the bad guys)
Dutch Arkham Asylum – de club voor Batman Universe Cosplayers
Ghostbusters Dutch Division – geen uitleg nodig toch?
WizardWear – de Harry Potter fanclub
Star Wars Awakens – de Star Wars Fanclub
The Flying Dutch – misschien wel de oudste fanclub en Star Trek is nog altijd populair!

Dealerroom

Geen comic con zonder veel te veel gadget en cadeaus (voor jezelf) te kopen. De jaarbeurs staat 31 maart en 1 april 2018 dus vol met de leukste shops. Te veel om hier op te noemen, maar de Dutch Comic Con heeft daarvoor een handig overzicht gemaakt op hun website: check het hier.

Entreetickets en openingstijden

De Dutch Comic Con & is zaterdag 31 msaart 2018 van 10:00 tot 18:00 open en zondag 1 april 2018 van 10:00 tot 17:00. Een ticket voor beide dagen kosten €35,00 en voor een enkele dag €20,00 in de voorverkoop via de website. Aan de deur betaal je 2,50 extra.

Tags